Ouderdomsvlekken behandelen

De behandeling van ouderdomsvlekken of het verwijderen van ouderdomsvlekken kan simpel maar ook ingrijpend zijn. De impact van de behandelingen staan los van elkaar. Kies altijd de behandeling waar jij je goed bij voelt. Informeer tevens altijd of een dergelijke behandeling geschikt is voor jouw type huid en donkere vlekjes. 

Welke behandelingen zijn er?

Er zijn drie bekende behandelingen die veelvoudig worden toegepast bij het verminderen van ouderdomsvlekken, dat zijn de volgende.

  1. Chemische peelings

  2. Laserbehandeling

  3. Crème die de donkere vlekjes lichter maakt

De eerste twee opties kunnen blijvende bijwerkingen geven zoals irritatie van de huid, ontstekingen en verbranding. Deze bijwerkingen kunnen leiden tot hyperpigmentatie -> vooral bij een donkere huid. Ook zijn deze behandelingen vrij kostbaar en ingrijpend. Hieronder meer informatie.

Chemische peelings: Een chemische peeling bestaat uit fruitzuren die op de donkere vlekjes wordt aangebracht. Hiermee worden de bovenste huidlagen verwijdert. De behandeling leidt tot een schilferige huid, deze huid valt er op ten duur af waardoor er nieuwe huid voor in de plaats komt. Deze huid is qua kleur dan weer gelijkmatig.

Lasertherapie: door middel van laser worden de donkere vlekjes specifiek behandelt door sterke lichtflitsen. De laserbehandeling is niet voor iedereen geschikt, ook blijkt het resultaat vaak uit. Overleg goed met uw behandelend arts of de behandeling voldoende resultaat zal gaan bieden voor uw huid.

Crème die de huid lichter maakt: een dergelijke crème heeft iets weg van een pigmentvlekkencrème. Toch is de werking van de crème heel anders en effectiever. De crème breng je specifiek aan op de donkere vlekjes. Dit doe je twee maal daags gedurende 5 tot 7 weken. Daarna wanneer de huid weer egaal is, gebruik je de crème alleen nog als onderhoudskuur. Een goede crème is die van Skinlight.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>